145 thoughts on “The How-to that replaces all

  1. Hansfanz says:

    Hoi ik heb funplug op mijn ch3snas geinstalleerd, om vervolgens nzbget te gebruiken. Dit werkt, echter de spindown is het probleem. Ik heb al veel gelezen, en eigenlijk is de uitleg van R.Duno het duidelijkst. Zoals ik het op eerder forums lees moet ik heel de funplug op een usb zetten, maar hier geven jullie aan dat ik enkel de nzb map op de usb hoef te zetten. Klopt dit?

    Alvast bedankt.
    Hans

  2. R.Duno says:

    @Hansfanz

    Dat klopt, zie punt 3 van mijn beschrijving. Als je dat aanpast, zal de disk stoppen na de spindow-tijd die je hebt aangegeven in je CH3SNAS Admin.

  3. Hansfanz says:

    Ik krijg hem niet aan de praat, ik heb een usb die vind hij niet in mijn nas. als ik kijk in mijn mnt/ map dan zie ik geen usb of iets enkel HD_a2 en HD_a4 en mijn web_page. Ik kan hem dus niet formatteren. Ook samba kan ik niet vinden.
    Iemand hulp. ik ben er bijna…

    Bedankt
    Hans

  4. Hansfanz standaard biedt de CH3SNAS geen ondersteuning voor USB Disks aangesloten op de USB port, daarvoor moet je eerst de USB disk driver gaan installeren en dat is hier nergens beschreven. Ik gebruik het niet.

    Naarnaast is mijn laatste installatie meer duidelijker en handiger in gebruik.

  5. Hansfanz says:

    Hoi Dennis bedankt voor je snelle reactie. Ik heb volgens jou installatie alles geinstalleerd (funplug&nzbget) alles werkt netjes. Nu heb ik het probleem dat de disks niet down spinnen. Ik heb gelezen dat dat komt doordat de harddisk gevraagd wordt om nzb bestanden. Hoe krijg ik voor elkaar dat dit werkt? Ik heb al veel geprobeerd. Ik heb vanmiddag een usb 2 gig gehaald, maar het lukt mij niet. Ik kan toch alles laten staan, en enkel mijn map NZB op de usb stick neer zetten? Maar hoe doe ik dat?

  6. Michael says:

    Hi Hans

    Natuurlijk kunnen we hier zo veel mogelijk info verspreiden, enkel is en blijft zelf zoeken via google ook een enorm goede methode…

    Ik heb hier een duitse link :
    http://wolf-u.li/1318/fun_plug-05-auf-dem-usb-stick-am-conceptronic-ch3snas-bzw-d-link-dns-323-betrieben/#existingffp

    volgens mij is dit gedeelte om je usb stick ad praat te krijgen:
    CODE:
    1.mkdir /mnt/HD_a2/.bootstrap/
    2.wget http://wolf-u.li/download-manager.php?id=11 -O /mnt/HD_a2/.bootstrap/usb-storage.ko
    3.cp /mnt/HD_a2/.bootstrap/usb-storage.ko /lib/modules/
    4.insmod /lib/modules/usb-storage.ko

    Daarna moet je je USBstick conform de CH3SNAS File Table formatteren:
    CODE:
    1.fdisk /dev/sdc

    Ps. ik kopieer/plak enkel.. ik heb geen idee hoe je duits is, maar op die site is het niet extreem moeilijk uitgelegt..

    Het handigste lijkt mijzelf, dat je de USB stick installeert, en dan vervolgens Dennis’ zijn handleiding volgt (let dan wel op de juiste MNT namen in de paden)

    https://www.aroundmyroom.com/2009/05/04/nzbget-for-ch3snas-the-zeroday-way/

    Ik heb dit zélf nog niet uitgevoerd, maar ben het wel van plan. Wellicht dat ik dan evt een klein handleidingkje kan leveren tegen die tijd.
    Mijn beste gok is dat je zo ongeveer overal waar HD_a2 staat (“cd /mnt/HD_a2/newsbin/conf”), SDC zal moeten neerzetten.. (of welke naam je je USB Stick op mount..)

    Michael.

  7. ja michael, als je alles van de newsbin installatie naar USB wil hebben moet je in veel bestandjes de pathnamen weer gaan aanpassen.

    Misschien dat ik binnenkort eens ga kijken of ik 1 installatie kan maken vanaf USB zodat dan ook daar een installatie voor is.

    Want naast de nzbfolder zit je ook nog eens met je logfiles die bijgehouden worden.

  8. Mart says:

    Ik heb iets raars bij het downloaden van de packages:
    / # rsync -av inreto.de::dns323/fun-plug/0.5/packages .
    receiving file list … done
    packages/
    packages/MANIFEST.txt
    packages/apr-1.2.12-2.tgz
    packages/apr-util-1.2.12-1.tgz
    packages/autoconf-2.61-2.tgz
    rsync: write failed on “/packages/autoconf-2.61-2.tgz”: No space left on device (28)
    rsync error: error in file IO (code 11) at receiver.c(298) [receiver=3.0.4]
    rsync: connection unexpectedly closed (2964 bytes received so far) [generator]
    rsync error: error in rsync protocol data stream (code 12) at io.c(632) [generator=3.0.4]

    Hierna is de share \\CH3SNAS\Volume_1 ook niet meer te benaderen in Windows. Na een herstart van de NAS werkt de share weer wel. Maar RSYNC blijft deze melding geven.
    Iemand enig idee? Ik zie dat hij schijnbaar denkt dat er geen ruimte meer is maar er is genoeg:
    Volume Name: Volume_1
    Volume Type: JBOD
    Total Hard Drive Capacity: 1966910 MB
    Used Space: 523706 MB
    Unused Space: 1443203 MB

  9. although i don’t understand your language, i think you are pulling the packages to the wrong location…

    mkdir /ffp/pkg/
    cd /ffp/pkg/
    rsync -av inreto.de::dns323/fun-plug/0.5/packages .

  10. Mart says:

    I\’m getting an error uploading an nzb file:

    Error:
    Filesize is bigger then allowed! Please check the setting \\\”UploadMaxFileSize\\\” in php.ini.

    Does anyone know where to find php.ini ?
    The nzb is for a wmvhd file, 3,5 MB nzb file.

  11. just check the upload maximum setting in the php.ini
    I do not know if that was fixed in this part

    I believe I have fixed it in the new installation, but I am trying to modify some stuff later this week

  12. jes says:

    hi, 1st of all thanks for the howto. i run my funplug on my 1gb usb stick and that’s working. installing of the packages is no problem. now on the lightppt part i got stuck. after starting the server i can’t reach it, in the /www/logs folder is one file (error) when i open it i see the following error in the log, i hope some1 can tell me what to change to get lightppt running. thanks in advance! error:

    2009-05-22 00:23:35: (log.c.97) server started
    2009-05-22 00:23:35: (mod_fastcgi.c.1051) the fastcgi-backend /ffp/bin/php-cgi failed to start:
    2009-05-22 00:23:35: (mod_fastcgi.c.1055) child exited with status 2 /ffp/bin/php-cgi
    2009-05-22 00:23:35: (mod_fastcgi.c.1058) If you’re trying to run PHP as a FastCGI backend, make sure you’re using the FastCGI-enabled version.
    You can find out if it is the right one by executing ‘php -v’ and it should display ‘(cgi-fcgi)’ in the output, NOT ‘(cgi)’ NOR ‘(cli)’.
    For more information, check http://trac.lighttpd.net/trac/wiki/Docs%3AModFastCGI#preparing-php-as-a-fastcgi-programIf this is PHP on Gentoo, add ‘fastcgi’ to the USE flags.
    2009-05-22 00:23:35: (mod_fastcgi.c.1365) [ERROR]: spawning fcgi failed.
    2009-05-22 00:23:35: (server.c.902) Configuration of plugins failed. Going down.
    2009-05-22 00:37:47: (log.c.97) server started
    2009-05-22 00:37:47: (mod_fastcgi.c.1051) the fastcgi-backend /ffp/bin/php-cgi failed to start:
    2009-05-22 00:37:47: (mod_fastcgi.c.1055) child exited with status 2 /ffp/bin/php-cgi
    2009-05-22 00:37:47: (mod_fastcgi.c.1058) If you’re trying to run PHP as a FastCGI backend, make sure you’re using the FastCGI-enabled version.
    You can find out if it is the right one by executing ‘php -v’ and it should display ‘(cgi-fcgi)’ in the output, NOT ‘(cgi)’ NOR ‘(cli)’.
    For more information, check http://trac.lighttpd.net/trac/wiki/Docs%3AModFastCGI#preparing-php-as-a-fastcgi-programIf this is PHP on Gentoo, add ‘fastcgi’ to the USE flags.
    2009-05-22 00:37:47: (mod_fastcgi.c.1365) [ERROR]: spawning fcgi failed.
    2009-05-22 00:37:47: (server.c.902) Configuration of plugins failed. Going down.

  13. jes:

    you need to run lighttpd including PHP
    check /ffp/etc/examples/lighttpd.with.php.conf or something
    that configuration file must be in /ffp/etc/

  14. jes says:

    Hi Dennis, thanks for the reply! I don’t have that file or something like that, only: lighttpd.conf. How can i install PHP? Thanks again… grtz

  15. jes says:

    Hi Dennis, now i see that the folder examples contains the file you mean lighttpd.conf-with-php

  16. jes says:

    Hi Uli, Dennis,

    Thanks for the help, but i can’t fix the problem. When i follow the tutorial: http://nas-tweaks.net/CH3SNAS:Tutorials/php i get stuck in the beginning. I download the packages using resync and after that i try to install but the php-*.tgz is not in the packages folder (also not when i try to find thru explorer). Can you please tell me howto download and install the php package. Sorry for being so noobish, this is the first time i work with linux:(
    Thanks, Jes

  17. jes says:

    Guys, i wanna thank you for the support. With the link ULI gave me i get php to work and after that i could complete this how-to with some changes (because of USB stick) and now nzbget is up and running… Thanks again! If some1 got the same issue as i had (note above) i can maybe offer a little help.. cheers

  18. Graham says:

    Hello

    I tried to follow your tutorial, however the webserver for nzbget doesnt seem to be working, I have firmware 1.07 running on my DNS-323 with 2x Seagate 1.5tb drives in a raid config.

    Tried redoing everything from scratch and same thing. I get the following errors in the log file from /mnt/HD_a2/www/logs/error.log

    2009-07-11 16:36:21: (log.c.97) server started
    2009-07-11 16:36:21: (mod_fastcgi.c.1051) the fastcgi-backend /ffp/bin/php-cgi failed to start:
    2009-07-11 16:36:21: (mod_fastcgi.c.1055) child exited with status 2 /ffp/bin/php-cgi
    2009-07-11 16:36:21: (mod_fastcgi.c.1058) If you’re trying to run PHP as a FastCGI backend, make sure you’re using the FastCGI-enabled version.
    You can find out if it is the right one by executing ‘php -v’ and it should display ‘(cgi-fcgi)’ in the output, NOT ‘(cgi)’ NOR ‘(cli)’.
    For more information, check http://trac.lighttpd.net/trac/wiki/Docs%3AModFastCGI#preparing-php-as-a-fastcgi-programIf this is PHP on Gentoo, add ‘fastcgi’ to the USE flags.
    2009-07-11 16:36:21: (mod_fastcgi.c.1365) [ERROR]: spawning fcgi failed.
    2009-07-11 16:36:21: (server.c.902) Configuration of plugins failed. Going down.

    I am going to assume that if I install php-5.2.9-1.tgz from http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/extra-packages/net/ that this should correct the problem? or is it something else. I am new to the linus world. However I am a OSX user :D lol

  19. Marc says:

    Hi ,

    I have successfully installed nzbget using the above tutorial and working with it for several months now. Thanks a lot for that!! I am a total n00b with this so I am happy it all worked so well. However now my 1TB harddisk is filling up I have bought me a 2nd 1TB hdd. I simply placed it in the nas and it was found correctly, formatted and online.
    The only thing that did not work was nzbget. So I tried to access it using the webinterface…”not found” and was unable to use putty to telnet.
    So my question is whether this is known to you and of so do you know how to solve that? Do i need to reinstall nzbget using your tutorial again?

    Hope to hear from anyone of you.

    Cheers,
    Marc

  20. jingwei79 says:

    I facing the same problems with Bearxor, but I am using the Dlink 343 NAS, any solution? Also say nzbget not found.

  21. marc,

    maybe you have to switch HDD’s cause standard fun_plug is only running from Volume_1 and not from Volume_2
    maybe with the new HDD the Volume names have been switched internally

    Volume_1 = /mnt/HD_a2
    Volume_2 = /mnt/HD_b2

    maybe this is switched now and therefor it cannot run
    Than you have to move the fun_plug to the other disk

  22. jingwei79 says:

    I am still having the same error nzbget not found even thought it is in the newsbin/bin folder. But the file u told me to download have only 2 files COPYING and nzbget for the bin folder and others. What else can I do to run it? What IP should I key in for the serverip in communications with nzbget server, server port and password? I have already key in my newsgroup id and password in the newserver config.

  23. jingwei79

    I never released a package for DNS343, so the id I get is that you do not have correct binary to start it. And if you cannot start it does not work

    https://www.aroundmyroom.com/tag/nzbget gives you a number of weblog entries with guidelines how to use and how to install. If you cannot understand the working of that: stop trying.

  24. Marc says:

    Hey Dennis,

    Thanks for your reply. Indeed it was switched and I needed to install it on the other volume.

    Thanks again!

  25. Marc says:

    Hey Dennis,

    Marc nog ff :-) (kan mn vorige post niet editten)

    Het was toch anders en erg vervelend. Uiteindelijk is door wat heen en weer geswitch een oranje lampje gaan branden wat aangeeft dat mn hdd ‘failed’. Erg triest, en heb besloten om de hele ch3snas opnieuw te funpluggen en nu met 2 separate hdd van 1TB elk. Na het geformatteer heb ik dan eindelijk volume_1 en volume_2. Ik start de how to weer door de fun_plug en fun_plug.tgz te kopieren naar volume_1. Na restart gebeurd er echter niets. Nogmaals gedaan, maar geen effect. Dus ik kopieer deze 2 files naar volume _2 en jahoor..hij gaat toch installeren . Wanneer ik met putty naar cd mnt ga zie ik HD-a2, HD_a4, HD_b2 en HD_b4) dus kan gewoon de howto volgen.
    Verder vervolg ik met de howto (wetende dat je hebt gezegd dat funplug alleen werk op volume_1). Aangekomen bij de eerste http://ch3snas:8000 echter merk ik dat het niet werkt zoals je hebt beschreven. Ik krijg gewoon dat de pagina niet te vinden is. Dus hoogstwaarschijnijk het volume_2 verhaal……

    Wat kan ik nu nog doen, voordat ik van de 2×1 TB gewoon 1x2TB ga maken en nogmaals start met funpluggen?

    dank je weer!

    Marc

  26. Marc,

    de rechterbay is Volume_1 de linkerbay is Volume_2

    Volume_1 moet /mnt/HD_a2 zijn
    als dat eenmaal goed staat dan gaat de how-to wel ok
    let op: de howto that replaces all is een verouderde installatie van nzbget
    ik heb een ander pakket gemaakt die alles in 1 keer goed zet en kan draaien

  27. Marc says:

    Klinkt goed……zoek zoek..ik vind wel wat hoor met de tag nzbget, maar is het net zo n00b-readable als de howto?

    grtn,
    Marc

  28. Ik had ook de fout “Connection refused (111)” en was uiteindelijk op het verkeerde been gezet.
    Deze medling krijg je ook wanneer de server crasht. En dat was het gevolg van een corrupte NZB file. En die stond nog in de nzb directory.

    Door een andere nzb server kiezen, ging het wel goed.

  29. Jay says:

    Thanks. How to work like a charm using non SSL connection.
    How i can enable SSL connection? Need to install more files?

  30. Alrik says:

    Heb het met een beetje bloed zweet en tranen kunnen installeren waarbij ik gebruik maak van de nieuwste nzbget en nzbweb..
    Het werkt allemaal goed, DL-en, parren en unrarren.
    Alleen nou pakt hij het 2 keer uit
    – eenmaal in de map usenet/new
    – eenmaal in de map usenet/recent (of unsorted) weet ik even niet meer.
    In de tweede map pakt hij het goed uit in een mapje etc.
    In de map “new” zet hij alleen de .iso file en voegt daar de datum aan toe.
    Nou heb ik een beetje zitten kijken in de config files maar kan ik hier niks over vinden.
    Hoe kan ik ervoor zorgen dat het maar naar 1 map word uitgepakt (recent of unsorted)?

    Alvast bedankt!

  31. alrik

    het staat allemaal gedefinieerd in de (ik geloof) unpak script

    tv series gaan zowieso in ‘new’ en in zijn of haar tv/serie map als een hard-link

    na een paar dagen gaat het van new naar recent
    daarna wordt het automatisch verwijderd.

    niet te catalogiseren meuk gaat in unsorted

    Dit werkt voor mij wel het makkelijkste

    note dat dit topic niet de laatste how-to van mij is, maar een oudere.

    Vooralsnog geen tijd gehad om een nieuwe versie te maken

  32. Alrik says:

    Bedankt Dennis,
    Ik duik er morgen even in het unpak script.
    Deze how-to zit goed in elkaar en met de hulp in de comments die reeds aanwezig is kan elke leek nzbget draaiende krijgen op zn nas-je..

  33. Henk Laracker says:

    Ik heb alle stappen uitgevoerd, ik gebruik een ch3mnas. Wat ik ook probeer ik krijg bij het opstarten van nzbget de melding -sh: nzbget: not found. Ik ben een beginner met Linux. De file is aanwezig de juist chmod gedaan wat kan er mis zijn?

  34. Mailer2010 says:

    Didn’t work for me. Lighttp did not start. Some fastcgi error in error log. Installing the Curl Package solved the problem.

  35. Leon says:

    Great tutorial, but had a couple of hiccups.

    Lighthttpd wouldn’t start for me either, I had to use funpkg to install curl and php from the additional packages folder. Apart from that, everything went very smoothly on my DNS-323.

    Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *