stelling: weblog lezers hebben een beperkt cosmos

zoals boven staat: weblog lezers hebben een beperkte cosmos waarmee ik wil zeggen dat de gemiddelde lezer zijn of haar favoriete weblogs bezoekt en verder niet kijkt dan z’n neus lang is naar andere bronnen.

Er zijn een aantal community weblogs die een grote schare fans om zich heen verzameld hebben. Vandaaruit wordt de lezer gevoed, op het werk of thuis wan vooral op die grote weblogs wordt het nieuws grotendeels wereldkundig gemaakt. Zelf nieuws maken kan wel, maar omdat de weblog gevoed moet blijven met een continue stroom aan berichten zijn meldingen van derden noodzakelijk.

De kleinere weblogs daarentegen zoeken het nieuws en zijn de in werkelijkheid de meest informtieve bronnen die je maar kan vinden. Echter door de kleinere lezersschare zal dat nieuws zich in een veel langzamere snelheid verspreiden. Pas wanneer opgepikt door de gevestigde media zal de ‘webloglezer met beperkte cosmos’ het nieuws oppikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.