De realistische kijk op de UPC Horizon box: DLNA & NAS

De UPC Horizon Mediabox is afgelopen vrijdag op de IBC na meer dan 2 jaar gepresenteerd.

Deze box, gemaakt door Samsung voor UPC, is ontwikkeld met behulp van een nederlandse bedrijf: Metrological die we nog kennen van het bedrijf wat meewerkte aan de ontwikkeling van de YuiXX. (Een op een Intel CE4100 chipset

[nb: 30062014]
Ondanks de vele auto saves is een gedeelte van dit artikel verdwenen

De horizon box heeft enkele updates ontvangen maar geeft nog steeds geen ‘Wow’ erlebnis ..
Er zal dus veel meer moeten gebeuren om de negativiteit te doorbreken.

10 thoughts on “De realistische kijk op de UPC Horizon box: DLNA & NAS

 1. Tim says:

  Mooi stuk en sluit bijna naadloos aan op de realiteit. Vrijdag de box binnen gekregen en geinstalleerd. Zo gedaan en er hoeft echt geen monteur voor langs te komen (iets wat UPC in beginsel wel vereiste) maar vandaag belde ze mij of ik de afspraak naar eind oktober (stond gepland voor morgen) kon verzetten of koos voor de optie het zelf te gaan proberen.

  Ik installeer in principe altijd de spullen zelf dus was sowieso al een beetje zuur dat ik moest wachten op de monteur dus gelijk de box aangesloten.

  Ervaring: Er zitten nog behoorlijk wat kinderziektes in. Het beeld lijkt af en toe vertraging te hebben (geluid gaat sneller dan beeld) wat betreft de gewone tv! Kwalijk. Verbinding maken met de laptop en ipad was wel even wat zoeken en proberen, maar binnen 20 min alles aan elkaar aangesloten. Inderdaad geen .srt ondersteuning wat zeer jammer is. Verder is het niet overzichtelijk en indien je ervoor kiest om een filmpje af te spelen dan moet je deze eerst zoeken tussen een gigantisch lange lijst (ligt er natuurlijk aan hoeveel andere filmpjes je in de folder hebt staan). Beeld is redelijk scherp maar soms blijft het vast zitten.

  Er zitten een paar basis “apps” op de box welke behoorlijk basis zijn en lastig te gebruiken. Zoek maar eens een filmpje in de youtubeapp met je afstandbediening (zonder letters). Je moet de letters 1 voor 1 selecteren (beetje het idee alsof je met een playstation speelt en je naam in wilt voeren. Echter een zeer groot bezwaarlijk punt is dat de afstandbediening en de reactie op het scherm zeer traag is. Het duurt zeker 0,7 seconde voordat de box doet wat je met de afstandbediening aangeeft. Ik neem alleen aan dat dit wel in de toekomst verbeterd word.

 2. Tim says:

  Bijna vergeten te vermelden, je kan dus niet met playlists werken. Stel, je wilt 10 liedjes achter elkaar afspelen dan dien je deze zelf te starten als de vorige is afgelopen. Dit gaat niet automatisch.

 3. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren met de Horizon. Er is met veel partijen aan gewerkt. NDS heeft de middleware gemaakt en daarbovenop weer apps van metrological. Tsja. het wordt en kan dan lastig zijn om dingen op elkaar af te stemmen. Ben dus enigszinds verbaasd dat jij nog zulke problemen tegen komt.

  Het bedrijf Metrological heeft de YuiXX als eigen product nog beschikbaar. Althans: YuiXX International BV is van een bepaald bedrijf die belangen heeft in of deel uitmaakt van Metrological.

  De YuiXX is een mediaspeler waarbij er een unieke remote control (de UWAND) is gebruikt, waarbij de chipset van Intel is (CE4100), maar het is nog maar de vraag of die uberhaubt nog gebruikt kan worden. Het is dan ook verbazingwekkend dat UPC zo’n remote meeleverd, daarover is niet juist nagedacht. Het moet een bepaalde beleving geven, maar dat geeft het dus net niet.

  De YuiXX als product is er alleen als ‘sample’ geweest maar als mediaspeler heeft het alles in zich wat het zou moeten hebben. (al was het alleen al omdat ik met een paar mensen de verdere specs en functioneel ontwerp bedacht heb). ;-)

 4. Danny says:

  De gemiddelde gebruiker, dat is de grootste groep, zal het wel beter ervaren dan jij stelt als ervaren gebruiker. Daarnaast zijn de kosten voor de Horizon niet (veel) hoger dan de huidige HD mediabox, dus een reden om wel over te stappen.
  Natuurlijk kan het beter maar enorm slecht is het absoluut niet.

 5. Helma van Hoof says:

  Ik heb Horizon voor de kerst ontvangen en zelf geinstalleerd wat niet erg lastig was. Ook mijn thuisnetwerk zelf ingesteld ook weinig problemen, moet er wel bij zeggen dat ik twonky geinstalleerd heb, maar het viel mij inderdaad ook vies tegen dat ik geen enkele dvd die ik op mijn pc heb staan kan afspelen. MKV bestanden speelt hij wel af maar ik mis de ondertiteling. Vervolgens UPC gebeld en die onden me ook weinig vertellen. Als ik bij instellingen kijk zegt de mediabox dat ik geen netwerk heb, terwijl alles gewoon werkt. Ik heb internet op mijn pc , en laptop, kan in de mediabox, via de pc want ik heb mijn netwerksleutel gewijzigd, maar als ik de test doe geeft de mediabox aan dat ik geen netwerk heb. Supper vreemd. UPC stelde voor om een monteur te sturen, dus ben benieuwd wat hij anders doet als ik gedaan heb.
  Verder ben ik tevreden over de overige functies van de mediabox en het beeld. Dus ben tevreden over mijn aanschaf.

 6. Ferona Wink says:

  Ik heb Windows 8, dus kan helemaal niets meer kijken, omdat Twonkey dit niet ondersteund… Ben niet echt tevreden over de box.. Met windows 7 werkt het wel, maar midden in een film wordt je er halverwege uitgegooid..(Twonkey) en ook live tv kijken op je laptop kan voor maximaal een uur.. daarna krijg je een foutmelding… Beetje jammer en idd fail van UPC

 7. Tim says:

  4 maanden later, Horizon is zo slecht… traag.. nutteloos.. subs streamen niet evenals mkv bestanden.. geen playlists.. totaal niet handig. Dan liever mn laptop heen en weer slepen en hdmitje gebruiken. Inmiddels opgezegd en na aandringen UPC terug gegaan naar mn oude pakket (60mb, tv normaal, hd en bellen) voor aanbiedingsprijs van 34 euro. Eerst wilde ze me het aanbieden voor 40 euro (een aanbieding ik al had voordat ik naar horizon ben overgestapt). Na overleg toch 34 euro dus.

  Ontevreden klanten kunnen horizon gewoon opzeggen zonder hierbij het contract te breken aangezien UPC bij lange na niet de beloftes nakomt welke in de reclames gedaan worden.

 8. Zoi says:

  Hallo allemaal.

  Ik heb nu al 2 jaar ong Tele2, continue storingen, telefoon doet het niet, internet en dan weer de tv 2 uur weg. Nu wilde ik graag de Horizon aanschaffen, niet zo’n goed idee dus?

 9. Zoi,

  Ik heb gewoon UPC met een standaard HD box in de kamer en in de slaapkamer, geen DVR en gewoon een 50Mbit internet abonnement en een telefoonabonnement. Ontzettend veel problemen in het begin gehad, maar dat lag eerder aan ‘buitenfactoren’ dan aan binnen. Alles draait hier nu super, ik zorg zelf voor mijn eigen DVR en kan alles kijken wat ik wil.

  De Horizonbox doet bij velen wat hij moet doen: TV laten zien. Echter wil je bijvoorbeeld andere dingen; dan heeft UPC hier nog veel werk liggen.

  Ik snap heel goed dat Samsung/UPC en andere makers een mooi apparaat op de markt wil zetten waar je als gebruiker alles mee kan doen: on demand, simpele video’s kijken van je NAS of PC, achtergrond informatie en wat al niet meer. Echter dat vergt veel programmeerwerk en ontwikkeling.

  En daar gaan ze nat; de time to market is lang, de tijd om te testen kort, de medewerking van hardwarefabrikanten wellicht minimaal.

  Zo heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van een IntelCE chipset mediaspeler. Als ik zag wat voor zooi de code van Intel was waarin dusdanig veel bugs zaten waar ze zelf niet eens een directe oplossing voor wisten en uiteindelijk zelfs bepaalde dingen er maar uit sloopten om het door een 3rd party op te laten lossen .. tsja dan is het dus ook roeien met de riemen die je hebt bij de Horizon Box.

  Ikzelf vind niet dat de Horizonbox het ultieme apparaat is.
  Ja het kan wat het moet doen, echter wat ik wil daarin zitten gebreken.

  Je kan het altijd proberen, niet te vreden: geld terug en verder waarmee je werkte ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.