7 juni 2007, Dennis & Lilian hebben weer een appartement bij Way2Stay geboekt. Een organisatie waar je appartementen in Amsterdam, Barcelona en nu ook Parijs kan boeken. De appartementen zijn, zover ik het begrijp, van gewone doodnormale mensen die hun eigen appartement onderverhuren voor een bepaalde tijd. Way2stay treedt dan op als een soort van intermediair.

Wij hadden al maanden van te voren het appartement gereserveerd en een kleine aanbetaling gedaan. Reservering gegevens ontvangen in de mail en dat was het.

En dat is eigenlijk wel een beetje tricky: je krijgt vlak voor vertrek niet echt een herinnering dat je heerlijke weekend op het punt staat te beginnen. Je hebt dan wellicht wat ik vlak voor zo’n trip heb, een bepaald gevoel waarvan je denkt: is dat wel vertrouwd? En is het appartement er uberhaubt wel.

Na een korte mailwisseling met een medewerker van Way2Stay bleken nog alle gegevens juist te zijn.

Omdat ik graag voorbereid wil zijn heb ik het adres op de website van barcelona opgezocht. Wel handig want het bericht van Way2Stay geeft je de normale spaanse straatnaam zien terwijl in Barcelona vaak de Catalaanse spelling gebruikt wordt.

Zo zaten wij in een appartement net naast de Boqueria (vlees/fruit markt) aan de Calle Cabras terwijl als je dit zoekt alleen Carrer de les Cabres getoont wordt. De website van de stad Barcelona vertaald dit correct voor je. Dus wellicht is dit een tip.

Aangekomen met een half uur vertraging in Barcelona heb ik ons contactpersoon gebeld en de tijd afgesproken dat we bij het appartement zouden zijn. Heel snel hadden we onze bagage en met de Aerobus naar Placa Cataluny. Nog geen 10 minuten lopen over de Ramblas en we waren op de plek van bestemming. Precies op het afgesproken tijdstip was onze contactpersoon ter plekke.

We werden rondgeleid door het appartement, de aanwezige appartuur, kamers etc werd Getoond. Even je huur contant betalen (hoe duurder het appartement, hoe meer borg) en eigenlijk vind ik dat het enige minpunt. Je loopt even met een smak geld op zak. Borg dat je aan het eind weer terug krijgt als je sociaal met het appartement en spullen bent omgegaan .

In tegenstelling tot de volgende keer (ik kan het in elk geval niet herinneren) werd er nu een contract getekend tussen de eigenaar en jezelf dat je tijdelijk het appartement huurt. Tevens krijg je nu ook een evaluatieformulier waarin je je tevredenheid kan aangeven.

Ons appartement was voorzien van alle apparatuur die je maar kon bedenken: goede oven, magnetron, grote koelkast, wasdroger, wasmaschine, grote LCD TV en zelfs internet was bedraad en draadloos aanwezig. En natuurlijk niet te vergeten de airconditioning door het hele huis.

Het appartement is geheel gerestyled maar waarom ze de badtegels hebben overgeschilderd is me een raadsel. Dat laat langzaam los.

Ook klopt de wijze waarop de apparatuur aan de groepen is toegewezen is niet want wij hebben een paar keer de knopjes van de aardlek weer omhoog moeten zetten omdat en een oven, een haarfohn en een airco niet allemaal tegelijk aan kan staan.

Internet bleek in eerste instantie niet te werken draadloos omdat er een beveiliging op het draadloze signaal staat, maar de encryptiekey bleek gewoon op een sticker op de achterkant van het dsl modem te staan. Online binnen 10 minuten. Vele huurders voormij kregen het niet voor elkaar.

het enige kleine minpuntjes verder was dat onze Kluis dicht zat, code onbekend (nee geen sticker onderop). En dat de koffiepot kapot was (stuk glas eraf bij het handvat) en als laatste dat de airco wel een beetje veel lawaai maakte in de slaapkamers als je sliep en deze aansloeg. Maar goed: de omgeving is ook niet superstil dus dat moet je maar voor lief nemen. (of de airco wat minder koud zetten).

Voor de rest hebben we ons weer uitmuntend vermaakt in het appartement en de stad. Met de Toeristische Bus (rode en blauwe lijn) 2 dagen lang de stad met 2 moeders doorgetrokken. En natuurlijk de nodige wandel kilometers gemaakt ..

Dus ook dit keer weer geweldig positief over Way2Stay met een aantal kleine verbeterpunten die ze in dit appartement kunnen laten aanbrengen of in gedachten kunnen houden voor nieuwe appartementbezoekers.